47-річна Лідія Ем продає корейські салати на центральному ринку Тернополя. Жінка готує страви за 15 рецептами. Найбільшим попитом користуються овочеві голубці. Продає їх у лотках по 300 г. Полюбляють тернополяни й морепродукти.
— Одна жінка щомісяця купує по сто грамів салатів із мідій та кальмарів, — розповідає Лідія Ем. — Овочеві голубці часто беруть на застілля. Вони добре смакують із м"ясом або як салат. Частіше їх беруть у період посту.
На голубці Лідія відварює листя капусти. У воду додає трохи солі й оцту — аби капуста залишалася хрумкою. Варить кілька морквин. Їх та капусту пропускає через м"ясорубку й витискає за допомогою марлі або сита.
— На олії смажу цибулю до світло-коричневого кольору. Кладу на пательню перемелені овочі й оцет. Тушкую хвилину. Вимикаю вогонь і додаю трохи солі, цукру, меленого коріандру, чорного та червоного гострого перцю й кілька зубчиків часнику. Суміш загортаю у відварені капустяні пелюстки.
— У свої салати завжди додаю оцет і цукор, — усміхається Лідія. — Тому вони мають кисло-солодкий присмак. Мій чоловік найбільше любить рибу по-корейськи.
Для приготування цієї страви треба взяти кілька рибних філе, порізати довгими смужками, посолити й залишити на годину. Жінка заливає їх оцтовою есенцією на півгодини. Потім виймає і додає соєвий соус, цукор, подрібнений часник, мелений коріандр та посмажені на олії цибулю і паприку. Аби не тхнуло рибою, посипає кружальцями цибулі. Приправляє горошинами чорного перцю.
Коментарі