четвер, 11 вересня 2008 20:31

Квас заміняє кефір

— Основа для справжньої літньої окрошки повинна бути жовто-зеленого кольору, — вважає киянка Євдокія Маркович, 62 роки. — Кидаю в неї побільше яєць і зелені. Вони надають страві апетитного вигляду та приємного аромату.

Маркович розтирає товкачкою круто зварені яєчні жовтки. Далі додає дрібно порізані кріп, петрушку, пір"я зеленої цибулі. Товче, доки зелень дасть сік.

— В основу додаю трохи гірчиці й солі, — продовжує Маркович. — Як усе розітру в еластичну масу, повільно вливаю та розмішую сметану, додаю кефір. Замість кефіру можна влити квас.

Готову основу ставить у холодильник на кілька годин настоюватися. Потім заливає нею подрібнені овочі та м"ясо.

Зараз ви читаєте новину «Квас заміняє кефір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі