понеділок, 23 листопада 2015 07:55

Курячі сердечка тушкують у білому вині

Курячі сердечка тушкують у білому вині
фото: надане чайхоною "ESHAK"

— Страви країн Азії — це різноманіття спецій, кольорів і яскраві смаки. Тому і включив у меню локшину з телятиною по-камбоджийськи, — каже шеф-кухар столичної чайхони "ESHAK" Артем Оранський.

За основу взяв традиційні рецепти, яким понад кількасот років. Для азійських страв характерні нетипові в Україні поєднання — солодке з гострими прянощами.

— Локшину робимо самі. Але можна брати і магазинну. Сто грамів яєчної локшини нагріваю з оливковою олією на великій сковорідці.

Кришить 30 г цибулі-порею, 35 г болгарського перцю, 60 г свіжих білих грибів і 80 г телячої вирізки.

— Все разом кілька ­хвилин обсмажую, а тоді тушкую 10 хвилин на невеликому вогні, вливши на сковорідку 20 грамів японського соусу "Теріякі". Такий можна знайти в супермаркеті. Наприкінці посипаю локшину дрібкою насіння кунжуту.

Подає страву у сковорідці, не перекладаючи в тарілку. Ставить на дерев'яну дошку, вкриту пергаментом. Поряд у маленьких посудинах кладе свіже листя кінзи, 5 г перцю чилі, кунжутну олію.

— Також ставимо наш фірмовий кисло-гострий соус для локшини на основі чилі. Людина сама вибирає кислоту чи гостроту страви, додаючи те, що стоїть поряд.

Розповідає, як готувати ще одну страву з азійського меню. Промиває під проточною водою по 85 г курячих сердечок і печінки. Нагріває сковорідку. Обсмажує все на олії.

— Приблизно через 5–7 хвилин наливаю 20 грамів білого сухого вина, нехай пропаряться і вберуть аромати. За пару хвилин вливаю 70 грамів соусу "Теріякі" і додаю 70 грамів вершкового масла. Зменшую вогонь і тушкую ще зо 5 хвилин. Додаю кілька видів овочів: маленькі мариновані качани кукурудзи, зелений горошок. Сиплю дрібку солі та перцю, знімаю з вогню.

Тісто для домашніх макаронів замішують 10 хвилин

— Коли готую страву з макаронних виробів, то сама замішую для них тісто, — розповідає киянка Валентина Реброва.

На чотири порції насипає гіркою 300 г борошна у посудину. В центр наливає 2 ст. л. оливкової олії, вбиває три яйця і вмішує пів чайної ложки солі.

— Усе добре збиваю міксером. Коли тісто стане густим, викладаю на стіл, посипаний борошном. Замішую вручну, приблизно 10 хвилин, доки не перестане приставати до стола.

Після того тісто розкачує, щоб стало товщиною 2–3 мм. Ріже на довгі рівні смужки. Таку локшину можна варити у курячому бульйоні або подавати як окрему страву з м'ясом чи рибою.

Зараз ви читаєте новину «Курячі сердечка тушкують у білому вині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі