середа, 03 вересня 2008 14:42

Кукурудзу маринують із лимонною кислотою

Вінничанка Майя Моргуліч, 55 років, сама консервує кукурудзу.

— Завжди саджаю її на городі, — каже Моргуліч. — Але, якщо чесно, вдало законсервувати вдалося не з першого разу. Кілька партій видувалися.

Зі зрілих качанів Майя вручну відділяє зерна. Намагається це робити швидко й обережно, аби не пошкодити. Потім занурює їх на 3–4 хв. у киплячу воду. Далі виймає друшляком і 2–3 хв. охолоджує під проточною водою. Зернятами засипає півлітрові банки й заливає доверху гарячим маринадом. На літр води бере 1 ст. ложку солі й 3 ч. ложки цукру.

— Заповнені баночки стерилізую 40–50 хвилин, — додає Майя. — Закатую металевими кришками — й смачна кукурудза готова.

29-річна Людмила Тесленко зі Сміли Черкаської області бере для консервування тільки сорт цукрової кукурудзи.

— Достиглі качани обчищаю від листя, заливаю водою й кип"ячу 3–5 хвилин, — розповідає вона. — Виймаю, охолоджую й зрізаю ножем зерно. Потім вкладаю у півлітрові банки й наповнюю рідиною.

Для маринаду в літр киплячої води додає по 60 г солі й цукру, 3 г лимонної кислоти.

— Із п"яти кілограмів качанів виходить десять півлітрових банок, — говорить Тесленко. — Залиту розчином кукурудзу в скляних посудинах стерилізую в каструлі з водою протягом 70 хвилин. Тоді закручую й укутую в ковдру. Банки стоять, поки не охолонуть. Торік для салатів використовувала тільки свою консервацію.

Найбільше сім"ї Тесленків смакує салат з крабовими паличками й кукурудзою. Для нього жінка в однакових пропорціях бере картоплю, цибулю, моркву та яйця. Домашньої консервованої кукурудзи і крабових паличок кладе побільше. Салат заправляє майонезом.

Зараз ви читаєте новину «Кукурудзу маринують із лимонною кислотою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі