середа, 21 березня 2007 14:55

Корзинки "Десерт для гостей" готують 20 хвилин

Одеситка Олена Резнікова, 25 років, півтора року тому вигадала простий десерт. Для нього треба листкове тісто, заморожені ягоди та збиті вершки. Страва готується 20 хв.

Зазвичай жінка готує десерт для гостей, яких не чекала. Корзинки стали улюбленою стравою її друзів. Щоб не вовтузитися із замішуванням, Олена купує в магазині листкове тісто. Трохи розморожує, тонко розкачує, приблизно на 3–4 мм.

— Якщо зробити тісто товстіше, вийде не так смачно. Фрукти відчуватимуться гірше. Жуватимете саме тісто, — розповідає Резнікова. — Потім стаканом чи чашкою видавлюю на ньому кружечки. Що більше хочете покласти начинки, то більшими робіть кружечки.

Потім жінка викладає тісто в металеві формочки-корзинки. Виставляє їх на деко і ставить у розігріту до 150 градусів духовку. Пече хвилин 10. У духовку варто постійно заглядати. Якщо з"явилися пухирці, їх треба проколювати ножем чи виделкою.

На смак десерт не надто солодкий

— Коли тісто трохи запеклося, виймаю деко та викладаю в корзинки морожені ягоди. Купую їх у супермаркеті, — веде далі Олена. — Найсмачніше виходить із полуницею, вишнею, сливою та журавлиною. Улітку зі свіжих ягід ще краще.

Якщо вдома немає ягід, підійдуть будь-які фрукти. Начинку треба злегка віджати, щоб не було багато соку, бо розмокне тісто.

Наповнені корзинки знову ставить у духовку і випікає хвилин 10. Десерт готовий, коли краї корзинок стануть золотавими. Тоді Резнікова дістає деко та охолоджує страву. Потім обережно виймає корзинки й поливає збитими з цукром вершками.

— Коли зовсім лінуюсь, то і вершки купую в магазині, — зазначає жінка.

Зверху прикрашає натертим шоколадом чи подрібненими волоськими горішками. Виглядає страва святково.

На смак десерт не надто солодкий. Тісто тонке й хрумке. Найкраще смакує до чаю.

Зараз ви читаєте новину «Корзинки "Десерт для гостей" готують 20 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі