четвер, 17 січня 2008 15:52

Коронну страву Ганна Кулик називає "Свинством"

Автор: фото з архіву Ганни Кулик
  Страву з відварених свинячих рилець полтавка Ганна Кулик радить подавати з хроном і кетчупом. Смакує під горілку. ”Свинство” треба брати руками, а не виделкою
Страву з відварених свинячих рилець полтавка Ганна Кулик радить подавати з хроном і кетчупом. Смакує під горілку. ”Свинство” треба брати руками, а не виделкою

27-річна полтавка Ганна Кулик пригощає гостей відвареними зі спеціями свинячими рильцями. Найкраще вони смакують з хроном та горілкою.

— У друзів таке спробувала на вечірці, — розповідає Ганна. — Деякі жінки гидували спробувати, а я покуштувала. Дуже сподобалося.

Ганна тепер щоразу готує таку страву для друзів з Москви:

— Москвичі раз скуштували і тепер перед кожним приїздом просять, аби зготувала "Свинство".

Каже, свинячі рильця в м"ясному павільйоні продають на штуки, а не на кілограми. Одне коштує 5 грн. Зазвичай на ринку їх небагато. Щоб накупити на компанію, треба вранці оббігати всі м"ясні ряди.

— Їх треба почистити від сажі та промити кілька разів, — радить Ганна. — Можна замочити у воді на ніч. Потім скласти в каструлю. Додати сіль, лавровий лист, перець горошком, порізану навпіл цибулю. Варити три-чотири години.

Готові рильця викладає на велике блюдо. Прикрашає зеленню.

— Усі переважно хочуть верхню щелепу з п"ятачком, — розповідає Кулик. — Брати треба руками.

Подавати страву найкраще з хроном та кетчупом. Майонез не дуже смакує. Можна поставити солоні огірки. Добре куштувати під горілку або пиво.

Коли рильця об"їдають, гості із задоволенням з ними фотографуються. Наостанок з"їдають сам п"ятак. Кладуть його на чорний хліб, додають хрону.

— У п"ятачку самі хрящі, він дуже апетитно хрумтить, — весело говорить Ганна.

На людину достатньо одного рильця. Гарніру не треба, бо страва дуже ситна. А відвар застигає як холодець. За бажанням його можна поставити в холодильник та подати до столу наступного дня.

Зараз ви читаєте новину «Коронну страву Ганна Кулик називає "Свинством"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі