четвер, 15 листопада 2007 18:07

Коктейль "Оаза" готують із м"ятним сиропом

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Бармен Денис Мозгальов за стійкою львівського ресторану ”Динамо-Блюз” готує коктейль ”Оаза”
Бармен Денис Мозгальов за стійкою львівського ресторану ”Динамо-Блюз” готує коктейль ”Оаза”

29-річний Денис Мозгальов працює у львівському ресторані "Динамо-Блюз". Його визнано кращим українським барменом. Після перемоги в національному конкурсі їздив на міжнародні пивні змагання до Брюсселя. Там посів друге місце.

Денис працює за барною стійкою вже сім років. Останні три — у ресторані "Динамо-Блюз". Навчався в "Пивній академії" в Києві.

— Узагалі у світі є дев"ять правил розливу та подачі пива. Для кожного сорту свій стандарт. Але у будь-якому випадку все починається з миття посуду, — розповідає Денис.

У ресторані, де він працює, теж подають "Стелу Артуа" та "Хуґарден". До пива є горішки або в"ялене м"ясо.

— "Стелу Артуа" треба наливати так, щоб шар піни був чотири сантиметри або на два пальці, — зауважує Денис. — Коли наливаєш пиво "Хуґарден", завжди багато піни. Її залишки треба зрізати ножем, щоб вийшла ідеально рівна поверхня.

Мозгальов розповідає, що сам п"є пиво лише зрідка, але любить коктейлі. Нині, каже він, клієнти часто замовляють "Мохіто". А друзів, які навідуються до ресторану, пригощає напоєм із натуральних соків та джину. Рецепт вигадав сам.

— Це слабоалкогольний коктейль із льодом "Оаза", — каже Денис. — Потрібно по 40 грамів джину, лимонного й апельсинового соку, по 10 грамів м"ятного сиропу та сиропу "Ґренадін".

Денис насипає у келих поколотий лід. По черзі вливає напої. Соки та сиропи різного кольору розтікаються й заповнюють порожнини між льодом. Келих стає різнокольоровим. П"ють "Оазу" через соломинку.

Зараз ви читаєте новину «Коктейль "Оаза" готують із м"ятним сиропом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі