Коронний напій 27-річного Олексія Сидоренка, бармена столичного нічного клубу "Форсаж" на Гарматній, — "Зелене яблуко".
— Коктейль із мартіні я вигадав сам, — розповідає Олексій. — Він прохолодний, кисло-солодкий. За смаком нагадує запечене яблуко. Назва — через яскраво-зелений колір.
У блендер (можна взяти будь-яку ємність, яка щільно закривається) Олексій виливає мартіні та яблучний лікер. Готує сироп: чайну ложку цукру заливає гарячою водою так, щоб цукор розчинився. Потім виливає в блендер, витискає половинку лимона. Збиває 5 хв.
— Виливаю збиту суміш у високу склянку, додаю охолоджений спрайт. Його не збиваю, бо газована вода швидко піниться, і блендер може навіть розірвати, — пояснює бармен. — У кожну склянку додаю 3–4 кубики льоду і прикрашаю скибочкою зеленого яблука.
Бармен столичного ресторану "Текіла Хаус", що на вулиці Спаській, Андрій Сомов, 27 років, готує з мартіні два коктейлі — "Мартіні оранж" та "Драй мартіні".
— Мартіні — це строгий напій. Його найкраще пити в чистому вигляді з льодом, маслинами або оливками у склянці, — зазначає Андрій. — Із мартіні коктейлі готувати не розженешся. Знаю рецепти з джином та апельсиновим соком.
На "Оранж" Сомов змішує апельсиновий сік (100 г) та "Мартіні Б"янко" (50 г). Додає в склянку шість великих кубиків льоду. На коктейль "Драй" змішує "Мартіні Екстра Драй" (50 г) та будь-який джин (30 г). Прозорий напій — міцний. У ресторані такі коктейлі коштують 39 грн.
Коментарі