понеділок, 28 травня 2007 17:04

Коктейль із мартіні має смак печеного яблука

Автор: фото: REUTERS/Brian Snyder
  Песик Мінні п’є воду з бокала для мартіні. Організації, які опікуються порятунком тварин, провели в американському місті Бостон благодійну акцію. На ній подавали ”мартіні” для собак, а також демонстрували одяг і засоби для догляду
Песик Мінні п’є воду з бокала для мартіні. Організації, які опікуються порятунком тварин, провели в американському місті Бостон благодійну акцію. На ній подавали ”мартіні” для собак, а також демонстрували одяг і засоби для догляду

Коронний напій 27-річного Олексія Сидоренка, бармена столичного нічного клубу "Форсаж" на Гарматній, — "Зелене яблуко".

— Коктейль із мартіні я вигадав сам, — розповідає Олексій. — Він прохолодний, кисло-солодкий. За смаком нагадує запечене яблуко. Назва — через яскраво-зелений колір.

У блендер (можна взяти будь-яку ємність, яка щільно закривається) Олексій виливає мартіні та яблучний лікер. Готує сироп: чайну ложку цукру заливає гарячою водою так, щоб цукор розчинився. Потім виливає в блендер, витискає половинку лимона. Збиває 5 хв.

— Виливаю збиту суміш у високу склянку, додаю охолоджений спрайт. Його не збиваю, бо газована вода швидко піниться, і блендер може навіть розірвати, — пояснює бармен. — У кожну склянку додаю 3–4 кубики льоду і прикрашаю скибочкою зеленого яблука.

Бармен столичного ресторану "Текіла Хаус", що на вулиці Спаській, Андрій Сомов, 27 років, готує з мартіні два коктейлі — "Мартіні оранж" та "Драй мартіні".

— Мартіні — це строгий напій. Його найкраще пити в чистому вигляді з льодом, маслинами або оливками у склянці, — зазначає Андрій. — Із мартіні коктейлі готувати не розженешся. Знаю рецепти з джином та апельсиновим соком.

На "Оранж" Сомов змішує апельсиновий сік (100 г) та "Мартіні Б"янко" (50 г). Додає в склянку шість великих кубиків льоду. На коктейль "Драй" змішує "Мартіні Екстра Драй" (50 г) та будь-який джин (30 г). Прозорий напій — міцний. У ресторані такі коктейлі коштують 39 грн.




Що потрібно для "Зеленого яблука"


50 г мартіні, 30 г яблучного лікеру, 20 г цукрового сиропу, 15 мл лимонного фрешу (0,5 лимона), 100 г спрайту, 3–4 кубики льоду
Зараз ви читаєте новину «Коктейль із мартіні має смак печеного яблука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі