понеділок, 14 квітня 2014 06:45

Кислі огірки їдять із медом

— Огірків багато полишалося. Не знаю, як доїсти. Мама краяла тонкими пластинками, гріла мед на пару і поливала. А для мене це було, як присипати цукром деруни. Так їдять поляки. У них навчилася варити суп. Називають його зупа огуркова, — розказує киянка Тетяна Корніюк, 39 років. — Найкращий на курячому бульйоні, але в піст можна й на олії.

Дістає з бульйону морквину, накраює кубиками. Вкидає дві картоплини. Підсмажену на олії цибулю висипає в суп.

— Хто не любить, аби плавала — перетріть підсмажену в блендері. Там можна перебити й огірки. Висипаю їх, як звариться картопля. Бо від кислих вона задубіє.

Огірки тре на дрібну тертку. Висипає у зварену картоплю разом із морквою. Солить, перчить, кидає лавровий лист.

— Пару хвилин — і все. Там уже нема чому варитися. Це так, аби смаки овочів змішалися. У готовий суп додаю свіжу посічену зелень.

Зараз ви читаєте новину «Кислі огірки їдять із медом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі