понеділок, 25 січня 2016 00:20

Кекс запікають із цедрою апельсина

— 6-річна донька цікавиться, скільки борошна я сиплю в тісто, як помідори кришу в салат. А потім питає: "Можна, я теж спробую?". Тепер готуємо разом. Найперше навчила її пекти звичайні кекси. Вона все ­зробила сама, я трохи допомагала, — каже киянка 39-річна Ірина П'ятаченко.

Кекси вдались у доньки Ірини з першого разу.

— Розбили в миску чотири яйця. Збили в пишну пінку блендером. Донька збивала, а я повільно всипала склянку цукру. Так ­робили, доки маса не стала пишною. Хвилин десять, не менше.

На поверхню яєчної маси всипали 100 г борошна, перемішали до однорідності. Можна додати столову ложку какао або жменю будь-яких ягід.

Змазали вершковим маслом формочки для кексів, залили в них тісто. Поставили в розігріту до 180 градусів духовку й запікали 35 хвилин.

Наступного разу Ірина з донькою випекли один великий кекс з апельсином і кокосом.

— Просіяли 250 грамів борошна, додали дві чайні ложки розпушувача. Тоді всипали склянку цукру, 100 грамів кокосової стружки. Розтерли в ступці 50 грамів мигдалю, теж додали до тіста. Окремо протягом 7 хвилин збивали два яйця. Додали до них чотири столові ложки олії, перемішали. З'єднали яєчну масу з борошном, натерли цедру цілого апельсина. Ще раз перемішали й вилили у велику круглу форму. Донька розігріла духовку до 180 градусів, а я поставила кекс запікатися на 45 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Кекс запікають із цедрою апельсина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі