понеділок, 21 вересня 2020 07:56

Картоплю по-мексиканськи фарширують м'ясною начинкою

Автор: gotovim.ru
  У начинку для картоплі по-мексиканськи додають консервовану кукурудзу. Присмачують кетчупом і часником
У начинку для картоплі по-мексиканськи додають консервовану кукурудзу. Присмачують кетчупом і часником

— Викопала цього року чимало картоплі. Доки в погребі не пов'яла, запікаю з неї "гармошку", — розповідає Ганна Швець, 49 років, з міста Бар Жмеринського району Вінницької області.

— Чищу картоплю і надрізую поперечно по всій довжині. У кожен розріз ставлю скибку курячого філе, сиру або гриба. Коли є, то додаю й бекону для копченого присмаку. Картоплю солю, перчу і замотую у фольгу. Ці "гармошки" викладаю на деко і запікаю в розігрітій духовці 40 хвилин.

Ще готую картоплю по-мексиканськи. Роблю із соковитою м'ясною начинкою. Розрізаю вісім картоплин по половині та проколюю виделкою по всій поверхні. Сприскую олією і печу в духовці до готовності. Смажу подрібнені цибулю і зубець часнику. Додаю 300 гра­мів фаршу, а за 7 хвилин — 100 грамів консервованої кукурудзи. Вкидаю столову ложку кетчупу і проварюю на малому вогні 10 хвилин. Солю і перчу за смаком. У запеченій картоплині ложкою роблю виїмку і в неї кладу начинку. Посипаю тертим сиром. Печу ще 10 хвилин, щоб міцно скріпилися начинка і сир розплавився.

Ще фарширую картоплю у вигляді "човників".

Кілограм картоплі проколюю виделкою у кількох місцях. Так краще вберуться спеції. Кладу в пакет і поливаю двома столовими ложками олії. Посипаю сіллю і струшую. Викладаю на деко і запікаю півгодини.

Смажу 300 грамів порізаних печериць на двох столових ложках масла. Коли підрум'яняться, додаю подрібнену кубиками цибулину. За 3 хвилини наливаю чарку білого вина. Перемішую і кидаю 100 грамів подрібненого шпинату. Через кілька хвилин додаю три столові ложки сметани та мелений червоний перець на кінчику ножа. Доводжу суміш до кипіння, накриваю кришкою і вимикаю вогонь. Викладаю запечені картоплини і роблю вздовж надріз. У цю кишеню кладу грибну начинку й посипаю зеленою цибулею.

Кульки з пюре обсмажують у сухарях

— Печена чи смажена картопля ніколи не зрівняється із хрусткими кульками. У них всередині сирна начинка, яка витікає при розрізуванні. Цим нагадують котлети по-київськи, — розповідає Наталія Сулима, 33 роки, з Чернігова.

— Відварюю пів кілограма картоплі в підсоленій воді. Товчу на пюре, перчу за смаком. Туди розбиваю яйце і перемішую до однорідності. Ріжу 150 грамів твердого сиру на кубики розміром із сантиметр. Роблю кульку з пюре і в середину ховаю сир. Смажу кілька хвилин у сотейнику зі склянкою олії. Викладаю шумівкою на тарілку із панірувальними сухарями. Обвалюю кульки. Перекладаю їх назад в олію та обсмажую до золотистого кольору.

Зараз ви читаєте новину «Картоплю по-мексиканськи фарширують м'ясною начинкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі