понеділок, 14 вересня 2009 17:13

Картопляні пишки начиняють квасолею

Картопляні пишки Надія Маслова, 41 рік, із Вінниці уперше приготувала ще на початку 1990-х.

— Тоді якраз ввели купони, і купити щось смачне в магазині було важко, — зізнається Надія. — А ця страва в нас була паличкою-виручалочкою. Продукти всі домашні. Начинку для пишок ми попробували і з сиром, і з грибами, і з зеленню та яйцем, і з капустою. Але найліпшою здалася квасолева. Тоді пишки виходили м"якенькі та пухкенькі.

Варену квасолю вона розминає, додає спасеровану на олії моркву й цибулю. Солить, перчить.

— Тісто роблю з картопляного пюре з 10 картоплин. У нього додаю грамів 20 дріжджів, трохи солі й цукру. Добре вимішую ложкою, а потім потихеньку сиплю борошно. Тісто має бути м"яким, не забитим. Важливо не переборщити з мукою. Додавати, поки тісто стане трохи густіше сметани. Потім дати йому зійти.

Господиня розкочує прямокутний корж завтовшки 1 см. Постійно підсипає на нього борошно.

— А тепер тоненьким слоєм розмащуємо начинку по всьому тісту. Загортаємо в рулет.

Рулет ріже на однакові шматочки товщиною 2–3 см. Обсмажує їх в олії з обох боків. На сковорідці вони збільшуються вдвічі.

— Готові пишки однаково смакують і гарячими, і холодними. Їх можна їсти як самостійну страву. Тоді краще приправити їх часником. А можна замість хліба — і з супом, і з м"ясними блюдами. Ми навіть із чаєм їх їли, як звичайні пиріжки.

Зараз ви читаєте новину «Картопляні пишки начиняють квасолею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі