пʼятниця, 05 липня 2013 07:45

Карася їдять із цибулею фрі

Влітку частіше замовляють карасів до пива. Їх їдять із цибулею фрі.

Олександр Мальцев вимиває в череві кров і плівки. Обтирає рибу серветкою, солить і обкачує у борошні.

— Смажу на олії на середньому вогні до 5 хвилин на кожній стороні. На великому згорить, на малому просочиться олією. Тоді на 2-3 хвилини ставлю в добре розігріту духовку. Особливо якщо рибка велика. Коли добре просмажити, кістки білі, їх видно і легко виймаються. Є кісточка, яка вище ока та ближче до горба, ніби розсунута вилочка. Після духовки не буде заважати їсти.

Цибулю ріже кільцями, змішує порівну борошно і крохмаль.

— Кожне кільце повністю обкачую та смажу у фритюрі. Виходить хрумке. Можна у великій чавунній сковороді в добре розігрітій олії. Викладаю на тарілку поряд із рибою. Подаю з лимоном для краси, але не раджу витискати. Річкова риба не любить кислоти.

Зараз ви читаєте новину «Карася їдять із цибулею фрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі