четвер, 30 вересня 2010 18:24

Капусняк смачніший на ребрах

— На весілля, поминки чи великі свята замість борщу завжди подаємо капусняк. Виходить густий, ситний і наваристий, — каже 60-річна Лідія Середа із села Бугаївка Глобинського району на Полтавщині. Раніше її кликали за господиню.

За годину до приготування натирає на велику терку дві чималі капустини,  пересипає сіллю і переминає. 5-літрову каструлю заповнює наполовину водою. Бере кілька шматків м"яса із кістками. Каже, найсмачніше — свинячі ребра.

Додає п"ять картоплин, варить півгодини. Потім 5 ст. л. пшона з розрахунком — ложка на літр. За 15 хв. кладе капусту і близько півлітра томату. Зварені картоплини витягає з каструлі, доливає юшки з капусняку і розтирає товкачем, щоб вийшла однорідна, як рідке тісто, маса. Цю юшечку виливає назад у каструлю. На олії підсмажує дрібно нарізане сало, цибулю, моркву, трохи томату, додає по ложці борошна та олії.

— Як тільки олія зашумить, засмажку переливаю в капусняк. Варю ще з півгодини на повільному вогні, часто помішуючи, бо капуста осідає на дно. Спеції, сіль, перець даю наприкінці, коли страва майже готова.

Зараз ви читаєте новину «Капусняк смачніший на ребрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі