понеділок, 10 лютого 2020 05:45

Калинове вино бродить на родзинках

— Вино з калини залишає приємний ягідний присмак, — розповідає Марія Горбатюк, 50 років, із села Діброва Васильківського району Київської області. — Готую його на родзинках. У них є винні дріжджі, що пришвидшують бродіння.

Ягоди не мию, щоб збереглися мікроорганізми. Перетираю калину й засипаю у банку. На кілограм ягід додаю склянку води, 200 грамів цукру і жменю родзинок. З дозуванням можна експериментувати. Якщо любите міцне вино, води лийте менше.

Горло банки зав'язую марлею. Залишаю на чотири дні бродити в теплому місці. При появі піни сік проціджую через марлю. Додаю в нього ще склянку води і 100 грамів цукру. На банку натягую гумову рукавицю з діркою в пальці.

За тиждень досипаю 100 ­грамів цукру. Бродіння припиняється приблизно через три тижні. Тоді рукавичка здувається, а на дні з'являється осад. Акуратно переливаю вино в пляшку, щоб не збовтати сусло. Щільно закриваю пробкою. Напій місяць відстоюється в підвалі.

Зараз ви читаєте новину «Калинове вино бродить на родзинках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі