— Ми вже хоч і виросли, все одно п'ємо в родині какао. Тільки не з молоком, а з горілкою. Роблю густий лікер, який повільно п'янить, — розповідає Лілія Неклюдова, 52 роки, із Запоріжжя.
Змішує в каструлі склянку води, 100 г цукру і 5 ст. л. какао. Доводить до кипіння. Зменшує вогонь і варить 5 хв., постійно помішуючи. Знімає з вогню і охолоджує до кімнатної температури. У сироп додає 0,5 ч. л. ванільного цукру та 0,5 л горілки. Усе переливає в пляшку і струшує. Закриває кришкою і ставить на 10 днів у темне місце. Струшує раз на добу.
Проціджує лікер через два шари марлі. Наливає 200 г згущеного молока. Перемішує і закриває. Залишає напій у холодильнику на чотири дні для стабілізації смаку.
Коментарі