понеділок, 26 березня 2007 15:15

Із сирої картоплі замішують тісто для піци

Ресторан "Турійське подвір"я" стоїть на околиці села Блаженик Турійського району Волині. Для розваги власники тримають 3-річного ведмедя Кешу. Пригощають відвідувачів українською піцою, яку вигадали місцеві кухарі. Кажуть, вона нічим не поступається італійській.

Тісто із сирої картоплі та борошна смажать на пательні. На готовий млинець викладають засмажку зі свіжих білих грибів із цибулею. Начинку посипають тертим сиром і ставлять на 10 хв. у духовку.

Але родзинка ресторану — страва "Українське свято", розрахована на компанію з чотирьох дорослих.

— Задумали створити такий наїдок, який легко могла б приготувати кожна господиня і для якого не треба точного рецепта, — каже завідувачка "Турійського подвір"я" Ірина Крайнова, 37 років. —  За принципом "усе геніальне — просте", ми виклали на таріль різноманітні закуски.

Серед них м"ясні рулети, фаршировані волоськими горіхами, порізана кільцями домашня ковбаса, тушковане м"ясо, мариновані гриби, гречаники, вареники, деруни, ліниві пиріжки з капустою, смажена картопля, маринований у меду часник. Усередині викладають солені чи мариновані помідори й огірки, на листок салату виливають татарський соус. Його готують із дрібно порізаних солоних огірків та цибулі, вимішаних із майонезом і перцем.

"Українське свято" в меню ресторану належить до фірмових страв, які подають на багату гостину і до дружніх бесід. Коштує воно 119 грн.

Зараз ви читаєте новину «Із сирої картоплі замішують тісто для піци ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі