Ексклюзиви
четвер, 05 липня 2007 18:12

Із цибулі та перцю роблять маринад для опеньків

Олександра Настинець, 51 рік, із Мукачева Закарпатської області почала маринувати гриби. До лісу ходить із подругами. Від"їжджають компанією за 40–50 км від міста.

— Цього року гриби червакуваті. Їх мало, бо жарко, — розповідає Олександра Михайлівна. — У лісі сухо. Торік у цей час уже закрила дві банки, а цього літа лише раз жарили.

Козарики, підосиновики і квочку (гриби ростуть кущем, як опеньки, але удвічі тонші, тілесно-білого кольору) господиня маринує з оцтом і спеціями.

— Один раз їх одварюю двадцять минут у соленій воді, — ділиться жінка. — Промиваю, даю стекти. Доки стоять, роблю маринад: на півлітрову банку 200 грамів води, два-три листочки лаврушки, чотири-п"ять горошин чорного перцю. Хто любить гостре, можна й більше. Кладу чайну ложку солі й столову оцту. Як закипить, кидаю гриби й кип"ячу десять минут.

Ложкою з дірочками Настинець складає гриби в банку, потім заливає маринадом. 5–10 хв. стерилізує їх у каструлі з водою, консервує.

— Опеньки роблю ще добріші. Такі любимо їсти з жареною картоплею, — каже Олександра Михайлівна. — Жарю цибулю й болгарський перець. Солю, даю чорний і червоний солодкий мелений перець. Змішую з вареними грибами і вливаю три ложки оцту.

Суміш господиня викладає у банки, на дно кладе горошини перцю й лавровий лист. Стерилізує 20 хв., консервує.

Зараз ви читаєте новину «Із цибулі та перцю роблять маринад для опеньків ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути