пʼятниця, 11 листопада 2011 07:00

Їстівні каштани на смак нагадують картоплю в "мундирах"

Автор: фото З САЙТА WWW.niceworld.biz
  Каштани смажать на малому вогні 30 хвилин. Готові, коли потріскаються
Каштани смажать на малому вогні 30 хвилин. Готові, коли потріскаються

Киянка Тетяна Коцюба, 33 роки, готує вдома їстівні каштани. Восени їх продають свіжими.

— Уперше купила їх вісім років тому в супермаркеті біля дому.  Не знала як готувати, то підсмажила просто на сковорідці. Пробувала, а коли почали тріскатися, зняла. Побачила, що половина горіхів всередині були чорні, зіпсовані. А цілі виявилися смачними. Смак солодкуватий навіть у сирих. У готових серединка стає м'якою. Каштани нагадують картоплю в мундирах. Відчувається й горіховий присмак.

Тетяна купувала різні каштани й експериментувала з рецептами.

— Найсмачніші, але дорожчі в супермаркеті "Ашан". Вони там по 55 гривень за кіло. Не знають, що їх потрібно тримати в холодильнику. Колись накупила багато і вдома просто так поклала. За тиждень попсувалися.

Якось спробувала приготувати каштани в духовці. За 20 хв. почула звуки вибухів.

— Дістала каштани і зсипала їх на піднос. А вони далі вибухають, почали стріляти у стелю, стіни, підлогу. Я піднос кинула та втекла з кухні. Коли все стихло, наважилася зайти. На стелі досі є сліди від мого експерименту. Тепер смажу каштани лише на сковорідці, іноді помішую, як соняшникове насіння. Читала, що з них також варять суп-пюре. Але переводити таку смакоту не хочу. Бо їсти варену кукурудзу — це одне, а кашу з неї — інше.

Минулого тижня на сільськогосподарському ярмарку купила українських каштанів по 25 грн. Вони темніші, дрібніші та менш солодкі.

— Ті каштани збирали в Карпатах. Продавець пояснив, що перед тим, як у духовку пхати, кожен плід треба проткнути голкою, тоді буде лопатися, але не стріляти.

Зараз ви читаєте новину «Їстівні каштани на смак нагадують картоплю в "мундирах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі