середа, 23 липня 2008 15:34

Інкерманське вино має витримку 10 років

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Співак Олег Скрипка на презентації нової колекції Інкерманського заводу марочних вин пив червоне ”Каберне Качинське”. До сухих виноградних напоїв подавали сири, червону рибу та свинину-гриль
Співак Олег Скрипка на презентації нової колекції Інкерманського заводу марочних вин пив червоне ”Каберне Качинське”. До сухих виноградних напоїв подавали сири, червону рибу та свинину-гриль

Інкерманський завод марочних вин представив нову колекцію сухих вин чотири- та десятирічної витримки "Гранд резерв". У ній марочні біле вино "Перлина Інкерману" врожаю 1998 року, червоне "Каберне Качинське" та біле "Аліготе Кримське" врожаю 2003-го. Витримка новинок — рідкість для виноробних компаній. У середньому виноградний напій витримують два роки.

— Ця колекція унікальна. У ній вина з найкращого винограду, — розповідає президент корпорації "Логос" Валерій Шамотій. — Об"єми випуску нового вина обмежені — не більше трьох тисяч пляшок кожної позиції на місяць. Кожна пляшка має номер на етикетці.

Виноград для колекційних вин виростили в окремих мікрозонах на південно-західному узбережжі Криму. Через кліматичні умови цю територію вважають ідеальною. 245 днів на рік там плюсова температура. За середніми температурами й показниками ґрунту вона схожа на провінцію Шампань.

— Вина нової колекції куштував Жерар Депардьє, — каже директор із виробництва та автор майже 40 марок вин Лариса Шимчук. Французький актор приїздив спробувати інкерманського вина.

Презентацію колекції Перший національний виноробний холдинг провів у стилі пізнього середньовіччя у Київській фортеці. На шоу запросили зірок і виноробів. Новинки гостям розливали чоловіки в довгих рясах монахів.

Продають новинки в ресторанах, спеціалізованих винних бутиках і супермаркетах. Уроздріб пляшка марочних напоїв коштує 75–90 грн.

Зараз ви читаєте новину «Інкерманське вино має витримку 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі