понеділок, 28 вересня 2020 07:50

Індичий рулет запікають із салом

Автор: EDIMDOMA.RU
  Рулет з індички начиняють сирокопченою шинкою і тертим сиром. Запікають 50 хвилин при 180 градусах
Рулет з індички начиняють сирокопченою шинкою і тертим сиром. Запікають 50 хвилин при 180 градусах

— Я не професійний кухар, але вмію ­готувати ­полпеттоне. З італійської це перекладається як "величезна котлета", — розповідає Олеся ­Томич, 38 років, із села Денисівка Оржицького району Полтавської області. — Коли від колеги почула про цю страву, то взяла її на сміх. Нащо щось вигадувати, як можна просто м'ясо запекти. Потім довелося перепросити її, коли вперше попробувала цей рулет.

Замочую у 150 мілілітрах молока 100 грамів черствого білого хліба. Змішую 200 грамів нарізаної кубиками вареної ковбаси без сала, 500 грамів індичого фаршу та 200 грамів свинячого. Віджимаю хліб від молока і додаю до фаршу разом із яйцем. Натираю на дрібній тертці 50 грамів твердого сиру. Солю і перчу за смаком. Перемішую до однорідності й викладаю суміш на пергамент у формі прямокутника. Приминаю руками, щоб зробити однакову товщину. Якщо буде десь товстіший, погано скрутиться у рулет.

Ріжу тонкими шматками 100 грамів сирокопченої шинки і викладаю на фарш. Натираю 100 грамів твердого сиру й посипаю ним, відступивши від країв по сантиметру. Згортання рулету — справжня наука. Краще перші рази повчитися з тістом, а тоді перейти на фарш. Хоч індиче м'ясо сухе і мало б триматися, але є і свинина з жирком. А якщо обійтися без неї, страва вийде прісною. Тому треба добре скріплювати рулет. Акуратно, але щільно згортаю його, допомагаючи папером. Добре зліплюю краї і зверху викладаю 50 грамів тонко порізаного копченого сала. Воно огорне полпеттоне, як шуба. У духовці ще підсохне і хрустітиме. Щільно загортаю рулет у папір і закручую краї, як у цукерки. Кладу на деко і запікаю 50 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Тоді знімаю папір і печу ще 10 хвилин. Так утвориться хрустка скоринка, а всередині буде соковите м'ясо. Рулет охолоджую 15 хвилин і нарізаю. Якщо зробити це одразу — покришиться.

— Великі рулети підходять більше для зустрічі гостей. Із ними багато мороки. Я роблю дрібні, але вдвічі швидше. Начиняю їх шпинатом, горіхами та сиром, — розповідає киянка Валентина Захарчук, 40 років. — Рулети з індички смачні як гарячі, так і холодні.

Ріжу кубиками 150 грамів твердого сиру. Подрібнюю у блендері разом із 50 грамами волоських горіхів і пучком шпинату чи базиліку. Нарізаю 500 грамів індичого філе скибками. Накриваю харчовою плівкою і відбиваю з двох сторін. Викладаю по одній столовій ложці сирної маси на кожну відбивну. Її згортаю у рулети і замотую кожен у фольгу. Кладу на деко і запікаю за температури 200 градусів 30 хвилин. Подаю на стіл з будь-якими печеними овочами.

Зараз ви читаєте новину «Індичий рулет запікають із салом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі