понеділок, 16 березня 2020 00:31

Імбирний ель бродить дві доби

— Готую з імбиру ель. Це напій швидкого бродіння, один із видів пива, — каже Олег Сугай, 44 роки, із Козятина Вінницької області. — Люди звикли кидати імбир у чай для зігріву, проте ель охолоджує.

На 5 літрів напою беру 300 грамів цукру, чайну ложку дріжджів, два лимони і 200 грамів кореня імбиру. Чим він свіжіший, тим більше соку пустить, відповідно й ель буде пекучіший. Корінь дрібно натираю. Хто не любить гострих напоїв, досить покласти п'ять столових ложок тертого імбиру. Розрізую на дві частини лимони і вижимаю сік. Додаю до імбиру та цукру. Сиплю чайну ложку дріжджів і заливаю 5 літрами теплої води.

Щоб напій нагадував шампанське, воду можна брати мінеральну з газом. Тоді не треба купувати заводського ігристого.

Переливаю суміш у банку. Натягую на горловину гумову рукавичку — як гідрозатвір. Із ним легко відстежувати бродіння напою. Знімаю рукавичку через дві доби, закриваю бутель кришкою. Ставлю на добу в холодильник. Потім проціджую і розливаю по склянках. Додаю трохи льоду та гілочку м'яти.

Зараз ви читаєте новину «Імбирний ель бродить дві доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі