— Гусяча печінка буде ніжна лише в молоці, — каже 37-річна Карина Хомутюк із Бердичева Житомирської області. — Для аромату додаю гвоздику.
Печінку й сало з одного гусака заливає в окремих мисках холодною водою на годину. Зливає рідину. Сало ріже кубиками й розділяє на дві купи. Одну кладе в каструлю з товстим дном. Його накриває печінкою. Вкидає три бутони гвоздики. Зверху — решту сала. Заливає склянкою молока й накриває кришкою.
Вмикає невеликий вогонь і ставить тушкуватися. Чекає, доки молоко випарується. Перекладає печінку в глибоку миску. Солить і перчить. Жир далі топить на плиті. Заливає ним печінку й охолоджує.
×
Коментарі