понеділок, 27 листопада 2017 06:41

Груші на зиму консервують із вином

Автор: www.vkusnatinka.ru
  Груші варять у  сиропі 10 хвилин. У кожну вставляють по три  бруньки гвоздики
Груші варять у сиропі 10 хвилин. У кожну вставляють по три бруньки гвоздики

— Із груш не готую варення, а консервую зі спеціями, — каже киянка Христина Солодченко, 33 роки. — Виходить цікавий десерт на зиму. Вино додає алкогольного присмаку.

Наливає в невелику каструлю 1,5 склянки води. Додає склянку цукру, по пів чайної ложки кориці й меленого імбиру. Перемішує і варить цукровий сироп. Миє 600 г груш. У кожну вставляє по три бруньки гвоздики. Кладе фрукти в сироп і варить 10 хв. Знімає каструлю з вогню і залишає під кришкою на 3 год. Зливає сироп у миску.

— Він більше не потрібен. Груші просочилися сиропом.

Фрукти заливає 0,7 л білого напівсолодкого вина та 1 ст. л. лимонного соку. Доводить до кипіння і варить на слабкому вогні 20 хв. Перекладає груші в стерилізовані банки й заливає гарячим вином. Закриває кришкою й перевертає банки догори дном.

Зараз ви читаєте новину «Груші на зиму консервують із вином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі