понеділок, 26 жовтня 2020 06:10

Грушева настоянка пахне м'ятою

— Восени готую наливки з груші. Від неї на ранок голова не болить, — розповідає Юлія Миронова, 34 роки, з міста Тетіїв Київської області.

— Ріжу 2 кілограми груш скибками й заповнюю трилітрову банку. Додаю 40 грамів тертого імбиру, 10 листків м'яти, 100 грамів цукру та півтора літра горілки. Закриваю кришкою і ставлю у погріб на 10 днів. Проціджую напій і пробую. Наливка набирає ­аромату м'яти в поєднанні з грушею.

Напій сильніше пахне, якщо настояти на сушених фруктах. Його можна робити всю зиму. Закладаю у банку 300 грамів промитої сушки, 50 грамів родзинок, шість листків смородини та заливаю літром горілки. Перемішую. Під кришкою залишаю в темному приміщенні на місяць. Струшую раз на тиждень. Проціджую напій крізь марлю і всипаю цукор за смаком. Настоюю ще тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Грушева настоянка пахне м'ятою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі