— Восени готую наливки з груші. Від неї на ранок голова не болить, — розповідає Юлія Миронова, 34 роки, з міста Тетіїв Київської області.
— Ріжу 2 кілограми груш скибками й заповнюю трилітрову банку. Додаю 40 грамів тертого імбиру, 10 листків м'яти, 100 грамів цукру та півтора літра горілки. Закриваю кришкою і ставлю у погріб на 10 днів. Проціджую напій і пробую. Наливка набирає аромату м'яти в поєднанні з грушею.
Напій сильніше пахне, якщо настояти на сушених фруктах. Його можна робити всю зиму. Закладаю у банку 300 грамів промитої сушки, 50 грамів родзинок, шість листків смородини та заливаю літром горілки. Перемішую. Під кришкою залишаю в темному приміщенні на місяць. Струшую раз на тиждень. Проціджую напій крізь марлю і всипаю цукор за смаком. Настоюю ще тиждень.
Коментарі