пʼятниця, 04 квітня 2008 16:51

Григорій Макаєв рецепт сібічі привіз із Перу

Киянин Григорій Макаєв, 45 років, часто їздив у відрядження до Перу. Звідти привіз рецепт улюбленої тамтешньої рибної страви — сібічі.

— Перуанці готують її зі свіжої білої риби й інших морепродуктів. Їдять цю страву до 12 години дня, — ділиться чоловік. — Моряки повертаються з риболовлі вночі, а ранком із вилову дружини готують їм сібічі.

Григорій розповідає, що сібічі буває з риби або мікс риби з морепродуктами. У нас свіжу морську рибу не продають. Тому чоловік купує нежирну морожену мерлузу, хек.

— Та підійде будь-яка морська "білих" видів, — додає. — З судака, правда, не пробував. Але, думаю, з нього також сібічі буде смачна. Щоб убезпечити себе, морожену рибу бланширую. Хоч у Перу їдять сирою.

Для сібічі Макаєв нарізає рибу сантиметровими кубиками чи смужками. Кладе їх у друшляк, опускає в киплячу воду. Коли все закипить, витягає і промиває водою. Поливає рибу соком лайма з гострими приправами — чорним, червоним і духмяним перцем.

— Соку лайма має бути багато, — продовжує киянин. — На чотири порції вичавлюю в піалу сік із чотирьох-п"яти зелених цитрусів. Зі спеціями цей соус перуанці називають "молоко тигриці". Замість лайма можна взяти лимон, але смак буде іншим.

Соусом Григорій заливає рибу, перемішує та залишає на 10–15 хв. маринуватися. На сібічі кладе кільця ялтинської цибулі й подає до столу.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Макаєв рецепт сібічі привіз із Перу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі