понеділок, 23 вересня 2019 00:51

Гриби сушать у мікрохвильовій печі

Автор: ФОТО З САЙТА uborka-v-dome.ru
  Сушені гриби зберігають усі поживні речовини. Роками залишаються придатні до споживання
Сушені гриби зберігають усі поживні речовини. Роками залишаються придатні до споживання

— Найкращий спосіб зберегти гриби — засушити їх, — каже 45-річна Людмила Крук зі Львова. — За вмістом білків сушені перевершують консервовані. Всі поживні речовини зберігаються, а білий гриб посилює свій аромат. Роками залишаються придатні до споживання.

Зазвичай гриби сушать у печі, в духовці чи над кухонними плитами.

— У мене була електрична сушарка. Коли вона зламалася, вирішила спробувати висушити у мікрохвильовій. Процес нескладний, має кілька етапів. Так можна заготовляти практично всі їстівні гриби. Не сушу тільки пластинчасті, бо вони містять гіркоту, що зберігається. Найсмачніші — білі гриби, маслюки, лисички, підберезники та моховики.

Підготовляє гриби — ножем добре вичищає від землі й трави. Червиві та пошкоджені викидає. Шапочки великих грибів розрізає на невеликі шматки, корінці — на кільця товщиною 2 см. Лисички й опеньки залишає цілі. Гриби нанизує на нитку.

— Якщо гарна погода, бажано спершу кілька годин потримати їх на сонці. Так підсихатимуть поступово. Або ж одразу сушити в мікрохвильовій. Розкладаю так, щоб шматки не торкались один одного. Вмикаю піч на 20 хвилин при потужності 180 Вт.

Далі зливає воду, що виділяється на першому етапі сушіння.

— Якщо цього не зробити, гриби зваряться. Дверцята залишаю відчиненими на 5 хвилин. Так повторюю кілька разів, аж доки гриби не висушаться. Готовність визначаю за зовнішнім виглядом — вони мають бути сухі, але не кришитися, а гнутися. Якщо ж випадково пересушую, перетираю їх у блендері чи кавомолці на приправу. Змішую з дрібкою солі та перцю й додаю до страв наприкінці приготування.

Важливо дотримуватися правил зберігання.

— Сушені гриби не люблять вологи. Найкраще їх тримати у скляній банці чи посудині, що добре закривається. Легко вбирають запахи, тому бажано зберігати окремо від ароматних спецій, — говорить Людмила Крук.

Зараз ви читаєте новину «Гриби сушать у мікрохвильовій печі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі