понеділок, 14 жовтня 2019 05:20

Горобину місяць настоюють на коньяку

— Настоянка з горобини підійде поціновувачам міцних напоїв, — каже 46-річний Андрій Жилка з міста Новояворівськ Львівської області. — Готую її щоосені, тому до новорічних свят маю витриманий оригінальний напій. Настоянка має благородний терп­кий присмак із легкою гірчинкою. Добре підходить для чоловічої компанії.

300 г стиглих ягід горобини промиває та обсушує.

— Викладаю у скляну ємність і заливаю 0,5 літра будь-якого коньяку. Всипаю жменьку дубової кори, її купую в аптеці. Додаю одну столову ложку меду та розмішую, доки він повністю розчиниться у коньяку. Щільно закриваю кришкою та залишаю в темному прохолодному місці.

Настоює протягом місяця.

— Для вираженішого смаку, напій варто залишити на два-три місяці, щоб дозрівав. Далі проціджую через ватно-марлевий фільтр і переливаю в тару. Зберігаю у темному прохолодному місці, — говорить Андрій Жилка.

Зараз ви читаєте новину «Горобину місяць настоюють на коньяку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі