четвер, 03 січня 2008 15:33

Гарячу випічку продають по 20 гривень за буханець

У гіпермаркеті "Метро" в Полтаві працює міні-пекарня. Там печуть хліб на замовлення.

— Зачекайте п"ять хвилин, я дістану з печі гарячі булочки. Хлібину треба чекати 15 хвилин, — припрошує працівниця полтавського "Метро" Наталія Добровольська.

На розкладці — французькі багети та хлібці від 5 грн, італійські хліби "фокачо" з маслинами — 11,62 грн, "чіабатта" з пармезаном — 15,66. Хліб із сиром "Мантинга" коштує 15,99, круасани та пончики — 8–10 грн за упаковку із двох штук. Із солодкої випічки — конвертики з шоколадом, заварним кремом, джемом від 5 до 15 грн.

— Хліб пухкий, пористий, — розповідає Добровольська. — Буханці вагою 330–430 грамів. Краще брати гарячий свіжовипечений. Я покладу його в паперовий пакет. Це збереже хрустку шкоринку.

Міні-пекарня в "Метро" має постійних клієнтів.

— Балую родину таким хлібом раз на тиждень, — каже 34-річна полтавка Ольга Ремез. — Коли в суботу роблю закупки на тиждень, важко пройти біля пекарні, щоб нічого не купити. Від запаху гарячого хліба слинка тече.

У магазинах "Метро" по Україні продають таку ж свіжу випічку. Найдорожчі хлібці коштують 20 грн.

— Заможна людина купує пляшку дорогого коньяку, осетрову ікру, а намазати її нема на що. От ми й вирішили пекти ексклюзивний дорогий хліб, — пояснює комерційний директор компанії "Колос Лтд" — торгівельна марка "Віденські булочки" — Дмитро Степовенко.

Зараз ви читаєте новину «Гарячу випічку продають по 20 гривень за буханець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі