понеділок, 16 листопада 2020 07:50

Фісташковий чизкейк готують на водяній бані

Автор: ФОТО надане Юлією Віліч
  Основу для фісташкового чизкейку роблять із пісочного печива і масла. Сирну масу присмачують ваніліном і лимонною цедрою
Основу для фісташкового чизкейку роблять із пісочного печива і масла. Сирну масу присмачують ваніліном і лимонною цедрою

— Чизкейк легкий у приготуванні, але вишуканий на смак. Особливо фісташковий на ніжній основі, — розповідає Юлія Віліч, 30 років, із Луцька. — Лимонна цедра доповнює смак горіхової пасти.

280 грамів пісочного печива розминаю качалкою у крихту. Заливаю 120 грамів розтопленого масла. Перемішую та викладаю у застелену пергаментом роз'ємну форму. Папір має бути на 2 сантиметри ширшим. Рівномірно розподіляю тісто з печива, роблю бортики. Ставлю в морозилку на 30 хвилин.

Усі продукти для основи мають бути кімнатної температури. Так їх легше з'єднати в однорідну масу.

— 400 грамів вершкового сиру збиваю міксером до кремоподібного стану, — продовжує Юлія. — На низьких оборотах вводжу 200 мілілітрів 20-відсот­кової сметани і 150 мілілітрів 30-відсоткових вершків. Якщо це зробити на швидких, утвориться зайве повітря і з'являться тріщини. Додаю 150 грамів цукрової пудри, дві столові ложки крохмалю і 70 грамів фісташкової пасти. Вбиваю яйце. Коли повністю розчиниться у сирній масі, вводжу ще одне. Присмачую чайною ложкою ваніліну й натертою цедрою лимона. Щоб чизкейк був пухкий, важливо його повільно перемішувати дерев'яною чи силіконовою лопаткою.

У розігріту до 180 градусів духовку на низ ставлю деко з гарячою водою, над ним чизкейк. Випікаю 30 хвилин, тоді зменшую температуру до 150 і тримаю стільки ж. Готовність визначаю, постукуючи ложкою по борту форми. Серединка десерту має тремтіти, як желе. Так зберігається кремова структура. Охоло­джую чизкейк у три етапи, щоб не було тріщин. Після випікання тримаю в духовці ще 30 хвилин. Витягаю і залишаю на годину на столі. Виймаю з форми і ставлю в холодильник на ніч.

— Чизкейк виходить ніжний, коли приготовлений на водяній бані. Так верх не пригорає, а серединка рівномірно пропікається, — говорить киянка ­Віолетта Лісовець, 41 рік.

— Щільно огортаю форму з чизкейком фольгою. Якщо немає, можна взяти розрізаний рукав для запікання. Ставлю цю форму в більшу за розміром і наполовину наповнюю кип'ятком. Тоді випікаю.

175 градусів може бути максимальна температура для випікання чизкейку. Оптимальна — 160. Духовку краще вмикати на нижній режим, форму ставити на середній рівень.

Зараз ви читаєте новину «Фісташковий чизкейк готують на водяній бані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі