четвер, 15 січня 2009 16:02

Фарширований грибами чорнослив заливають майонезом

Автор: фото: Світлана СЕКЕРА
  Ірина Шавеко з Новгорода-Сіверського на Чернігівщині готує салат із сиру і яєць. Завжди кладе у нього чорнослив. Каже, ця страва їй ніколи не набридає
Ірина Шавеко з Новгорода-Сіверського на Чернігівщині готує салат із сиру і яєць. Завжди кладе у нього чорнослив. Каже, ця страва їй ніколи не набридає

На столичних ринках копчений чорнослив продають від 20 грн. Він годиться для десертів, м"ясних страв, салатів.

Киянка Поліна Чувакіна, 58 років, на столичному ринку Виноградар куштує чорнослив. Каже, їй подобається з кислинкою.

— Його мию і ціленьким їм — люблю. Неймовірно смачний порізаний соломкою чорнослив зі сметаною чи вершками. Якщо є будь-які горіхи, теж додаю туди.

Зауважує, що до свят страву готує по-іншому. Чорнослив миє, відкидає на друшляк і висушує.

— Купувати намагаюся ціленькі сливи, бо в середину кожної кладу цілий горіх — фундук, кеш"ю чи волоського половинку.

38-річна Оксана Мірошниченко зі столиці чорнослив фарширує грибами з горіхами.

— Щоб сливи не розривалися й краще зберігали форму, на годину заливаю їх окропом. Як вони набухнуть, воду зливаю.

Для начинки Оксана бере сухі гриби. Миє їх, залишає на кілька годин у воді м"якнути і варить до готовності. Далі дрібно ріже, перемішує з подрібненими горіхами і начиняє чорнослив.

— Рядочком ставлю в миску. А перед подачею до столу заливаю майонезом.

36-річна Ірина Шавеко з Новгорода-Сіверського, що на Чернігівщині, щонеділі готує з чорносливу салат. Каже, не набридає, бо водночас легкий і ситний.

На 150–200 г порізаного соломкою чорносливу Ірина тре на тертці з великими отворами 250 г твердого чи плавленого сиру. Додає два круто зварених і подрібнених яйця, вичавлює часничницею півзубчика часнику. Салат перемішує із зеленню петрушки та цибулі. Заправляє страву майонезом.

— Чорнослив надає салату пікантного смаку, — зауважує Шавеко.

Киянка Віталіна Сергієнко, 30 років, із чорносливом готує рулети зі свинини. М"ясо ріже чималими пласкими шматками і відбиває, солить.

На край відбитого м"яса Віталіна кладе половинки чорносливу і загортає рулетом. Краї щільно притискає і вмочує в збитому яйці. Далі панірує в сухарях і смажить у великій кількості олії.

Для соковитості свинину змащує вершковим маслом.

— Подаються такі рулети розрізаними на кілька частин. М"ясо стає копченим, а чорнослив дає аромат і екзотичний присмак.

Зараз ви читаєте новину «Фарширований грибами чорнослив заливають майонезом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі