пʼятниця, 29 серпня 2008 16:14

Домашню горілку роблять з варення

У кінці літа черкащанка Христина Свириденко, 66 років, звільняє погріб від варення, яке простояло кілька років. Аби не викидати, варить із нього домашню горілку.

— А ще краще, як варення забродило, — каже Свириденко. Жінка торгує ягодами біля метро Оболонь. — Цьогоріч уже із 20 літрів варення закрила. Родина велика, але всього заготовленого не з"їдаємо. Краще, хай залишається, ніж не вистачатиме.

Дві трилітрові банки варення Христина викладає в 40-літрову каструлю та додає 3–4 кг цукру. Доливає 25–30 л теплої води.

— Дріжджі не забудьте кинути, — попереджає Свириденко. — Треба небагато — грамів двісті, якщо варення забродивше. А ні, то трохи більше покладіть.

Каструлю черкащанка ставить бродити в тепле місце на чотири-п"ять діб. Якщо кімната не тепла, варення бродитиме довше — сім-вісім днів. Бражку Свириденко переганяє на самогонному апараті. Отримує 7–10 л горілки.

Зараз ви читаєте новину «Домашню горілку роблять з варення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі