середа, 20 червня 2007 17:52

Домашнє морозиво охолоджується дві години

"Біля кіосків із морозивом черги стоять. Аж незвично таке бачити в Києві, — розповідає киянка Наталія Склярчук, 27 років. Вона скуповується на столичному Лук"янівському базарі. — Я влітку готую домашнє морозиво з ягодами. Робила з полуницею".

Наталя каже, що доки довезла ягоди додому, трохи прим"яла.

— Та то не біда, бо їх усе одно треба розтирати з цукром.

Рецепт вона прочитала в Інтернеті. На страву треба 0,5 кг полуниці, 200 г цукру, пакетик ванілі, столову ложку лимонного соку, 150 г йогурту без наповнювача або з полуничним смаком, стільки ж густої сметани, 0,5 л вершків.

— Обриваю зелені плодоніжки й мию кожну полуничку. Підсушую її, щоб води не було в морозиві, — ділиться Наталя. — З ягід із половиною цукру роблю міксером пюре, додаю ваніль і лимонний сік.

У полуничне пюре господиня вливає йогурт і сметану. Бере густу, "Президент" (30%), по 9 грн за 400 г. Отриману масу на півгодини ставить у морозильну камеру.

— Хвилин через п"ять-десять помішала, щоб морозиво охолоджувалося рівномірно, — веде далі жінка. — Тим часом міксером збиваю вершки з цукром.

Додає їх до охолодженого пюре. Знову ставить у морозилку десь на 2 год. Перемішує кожні півгодини.

— Нас у сім"ї п"ятеро. То я розкладаю у п"ять високих вазочок, — додає Наталія. — За смаком — щось середнє між вершковим кремом і морозивом. Хочу ще спробувати з суницею, чорницями або малиною.

Зараз ви читаєте новину «Домашнє морозиво охолоджується дві години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі