понеділок, 04 травня 2015 00:00

Домашній твікс перемащують згущенкою

— Відколи все подорожчало, стараюся рідше ходити в магазин. Економлю на солодощах. Перестала купувати магазинне печиво й цукерки, печу його вдома. Це дешевше і хороший вихід продукту, — каже 34-річна Яна Іваніна.

Виховує трьох дітей. Улюбленим у родині є домашній твікс.

— Насправді печиво взяте з якоїсь італійської книжки, має іншу назву. Але схоже на однойменну цукерку. Радила б починати з начинки. Згущенку треба зварити по-особливому. Банку вилити в каструлю, додати 20 грамів вершкового масла і дві плитки шоколаду. Варити, доки не стане золотиста. Як нема часу морочитися, можна використати звичайну варену згущенку.

Для глазурі розтоплює плитку шоколаду на водяній бані. ­Додає 3–5 ст. л. молока. Зі склянки борошна, 100 г вершкового масла, чверті склянки цукру та двох жовтків замішує тісто.

— Охолоджене масло ріжу ножем прямо в борошно, додаю цукор і жовтки. Вийде тісто, подібне до крихт. Іноді додаю ще дві столові ложки сметани. Тоді з тістом легше працювати. Крихту тонким шаром викладаю в прямокутну форму й утрамбовую. Випікаю до золотистого кольору, — каже. — Ріжу прямокутничками, коли печиво охолоне. Щоб не підсихало, можна зберігати у скляній банці. Я не встигаю зберігати, бо з'їдають дуже швидко.

Зараз ви читаєте новину «Домашній твікс перемащують згущенкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі