середа, 01 жовтня 2008 19:46

Домашній майонез готують із борошном

— Дітям не даю майонезу із магазину, — каже 34-річна Валентина Гуменюк із Радивилова на Рівненщині. — У ньому є шкідливі для здоров"я згущувачі, штучні ароматизатори та речовини, які позначають на пакуванні літерою "Е".

Для приготування майонезу Гуменюк бере натуральні продукти.

— Варю спочатку кисіль. У каструлю вливаю 200 мілілітрів води й додаю дві чайні ложки солі та чотири цукру. Доводжу до кипіння, вливаю ретельно перемішані в склянці води дві столові ложки з вершком борошна і чотири оцту. Коли закипить, відставляю й охолоджую.

У глибоку посудину жінка кладе жовток, додає півлітра соняшникової рафінованої олії, чайну ложку гірчиці, перець і приготовлений кисіль.  Збиває блендером до однорідної маси.

Готовий соус розкладає в півлітрові банки. На приготування 1 л майонезу витрачає менше 7 грн.

Зараз ви читаєте новину «Домашній майонез готують із борошном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі