— Дітям не даю майонезу із магазину, — каже 34-річна Валентина Гуменюк із Радивилова на Рівненщині. — У ньому є шкідливі для здоров"я згущувачі, штучні ароматизатори та речовини, які позначають на пакуванні літерою "Е".
Для приготування майонезу Гуменюк бере натуральні продукти.
— Варю спочатку кисіль. У каструлю вливаю 200 мілілітрів води й додаю дві чайні ложки солі та чотири цукру. Доводжу до кипіння, вливаю ретельно перемішані в склянці води дві столові ложки з вершком борошна і чотири оцту. Коли закипить, відставляю й охолоджую.
У глибоку посудину жінка кладе жовток, додає півлітра соняшникової рафінованої олії, чайну ложку гірчиці, перець і приготовлений кисіль. Збиває блендером до однорідної маси.
Готовий соус розкладає в півлітрові банки. На приготування 1 л майонезу витрачає менше 7 грн.
Коментарі