пʼятниця, 03 вересня 2010 04:33

До грибних котлет додають сало

Марія Орищук, 47 років, із Тернополя знається на грибах. Каже, найлегше помилитися на печерицях. Їх можна сплутати з блідою поганкою.

— У печериці під шапочкою перетинки бувають кремового кольору, рожевого і коричневого. А у блідої поганки лише білі. Трубчасті гриби — білі, маслюки, підберезники та підосичники можете збирати сміло. Ними важко отруїтися.

Коронна страва Марії — котлети із шампіньйонів. Підійдуть й інші гриби, окрім маслюків та лисичок.

— Відварені протягом 15 хвилин у солоній воді шампіньйони зціджую та охолоджую. Пропускаю через м"ясорубку, додаю будь-якого перемеленого м"яса та сала. На кілограм грибного фаршу — 200 грам м"яса і 100 сала. Підмелюю дві цибулини, додаю розм"якшеної булки і чотири яйця. Можна досолити. Котлети смажу на олії на повільному вогні десь із півгодини. На смак страва ніжна. Якщо печериці лісові, буде легкий аромат йоду.

Із боровиків Марія Орищук готує ікру.

— Якщо літо спекотне й дощове, то грибів у лісі багато, але вони "поточені". З таких  краще готувати ікру. Боровики ріжу повздовж і промиваю у солоній воді. Тоді вимиваються усі черв"яки. 15 хвилин відварюю кілограм грибів у підсоленій воді, охолоджую, відціджую і пропускаю через м"ясорубку разом із цибулиною. На дрібній терці тру півкіло моркви. Все разом тушкую на олії не менше години. В кінці додаю склянку сметани і кілька зубчиків подушеного часнику.

Ікру їдять як гарнір до картоплі чи рису, намащують на хліб.

Зараз ви читаєте новину «До грибних котлет додають сало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі