28-річна Світлана Йовса із Чернігова робить самогон із гарбуза. Миє і чистить середній овоч. Подрібнює та доливає води, щоб покрило. Варить, аби можна було легко роздавити.
—?На кіло гарбуза треба сто грамів меленого ячмінного солоду. Все перекладаю до чавунного чана й заливаю гарячою водою. Її має бути порівну з гарбузом. Настоюю 40 хвилин. Перемішую, щоб не було грудочок.
Додає 7 л холодної води й 300 г дріжджів. Ставить у тепле місце на чотири дні для бродіння. Тоді переливає в апарат і двічі переганяє. Виходить домашній самогон.
—?Такий наші предки готували. Можна додати листя м'яти для пікантного смаку й аромату.
×
Коментарі