23-річна киянка Світлана Кошельник готує печиво "Грильяж" із грецьких горіхів.
— Коли в кошельку вже мало грошей, а до чаю хочеться чогось смачненького, я готую печиво "Грильяж", — розповідає Світлана. — Мені однокласниця дала його рецепт сім років тому.
Очищені від шкарлупи горіхи пропускає через м"ясорубку. Додає цукор і борошно. Щоб тісто трималося купи, вбиває двоє домашніх яєць. Добре вимішує. Дерев"яну дощечку поливає холодною водою і кладе на неї тісто. Руками робить довгу "ковбасу".
— Тісто можна порізати або руками порвати на шматочки. З них уже виліпити форми сердець чи квіток. Випікаю коржики на змащеному олією деку 15–20 хвилин. Уперше пекла півгодини, то "Грильяж" був твердим.
Коржі виходять зовні тверді, а всередині м"якші. Цукор, що розтанув, нагадує карамель.
200 г волоських горіхів, 150 г цукру, 50 борошна, 2 яєць
Коментарі