понеділок, 06 серпня 2007 16:33

Для сирного торта Віталій Дудка бере чотири види сирів

Технологу дніпропетровської "Пузатої хати" Віталію Дудку, 35 років, приснився рецепт сирного торта. Тепер чоловік готує його вдома для рідних і знайомих.

— Торт не солодкий, а гострий, — швидко розвіює думки про солодощі огрядний кухар. — Готую його з чотирьох видів сиру.

Віталій натирає у стружку голландський і пошехонський сири. Для м"якості додає сир гауду. Сирну масу в зав"язаному поліетиленовому пакеті опускає у киплячу воду. За 30 секунд скалкою розкачує вже розплавлений сир, викладає у форму для кексу.

— Можна взяти і звичайну металеву миску, але сир має з неї звисати довгими вушками, — радить Віталій. — Усередину кладу багато часнику, бо люблю гостре.

Для начинки Дудка купляє домашній сир на базарі. Додає у нього трохи солі, перцю, подрібнені часник, кріп, петрушку, кінзу, кмин. Добре вимішує начинку і викладає у форму. Потім загортає верх сирними вушками. Швидко накриває дерев"яною дощечкою і перевертає торт. Знімає форму, а сирний торт ставить на 2–3 години у холодильник.

— Виходять біло-зелені шматочки з жовтим обідком, — наганяє апетиту Віталій. — Люблю їх із грінками чи багетом під червоне вино.

Зараз ви читаєте новину «Для сирного торта Віталій Дудка бере чотири види сирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі