Технологу дніпропетровської "Пузатої хати" Віталію Дудку, 35 років, приснився рецепт сирного торта. Тепер чоловік готує його вдома для рідних і знайомих.
— Торт не солодкий, а гострий, — швидко розвіює думки про солодощі огрядний кухар. — Готую його з чотирьох видів сиру.
Віталій натирає у стружку голландський і пошехонський сири. Для м"якості додає сир гауду. Сирну масу в зав"язаному поліетиленовому пакеті опускає у киплячу воду. За 30 секунд скалкою розкачує вже розплавлений сир, викладає у форму для кексу.
— Можна взяти і звичайну металеву миску, але сир має з неї звисати довгими вушками, — радить Віталій. — Усередину кладу багато часнику, бо люблю гостре.
Для начинки Дудка купляє домашній сир на базарі. Додає у нього трохи солі, перцю, подрібнені часник, кріп, петрушку, кінзу, кмин. Добре вимішує начинку і викладає у форму. Потім загортає верх сирними вушками. Швидко накриває дерев"яною дощечкою і перевертає торт. Знімає форму, а сирний торт ставить на 2–3 години у холодильник.
— Виходять біло-зелені шматочки з жовтим обідком, — наганяє апетиту Віталій. — Люблю їх із грінками чи багетом під червоне вино.
Коментарі