вівторок, 06 листопада 2007 15:08

Для салату знадобляться горіхи

Шеф-кухар столичного ресторану "Царське село" 36-річний Андрій Валенчук вигадує для свого закладу нові страви. Днями в меню з"явився авторський салат із запеченої яловичини, смажених шампіньйонів і відварного язика.

— Корінь селери ріжу тонкою соломкою і мариную у соку лимона з цукром і сіллю, — розповідає Андрій. — Яловичину посипаю перцем із сіллю, приправою для гриля, загортаю у фольгу і запікаю в духовці.

До селери й м"яса шеф-кухар додає смажені шампіньйони, відварений язик, почищений свіжий огірок. Болгарський перець кілька секунд бланшує і знімає шкірочку. Усе нарізає соломкою і заправляє майонезом з подрібненими волоськими горіхами та коньяком. Прикрашає страву тертим сиром, горіхами, помідорами-чері та кінзою.





Що потрібно для порції салату

10 г селери, 20 г яловичини, 20 г шампіньйонів, 20 г огірка, 20 г болгарського перцю, 30 телячого язика; 15 г горіхів, 60 г майонезу, столову ложку коньяку — для заправки;

твердий сир, волоські горіхи, кінза, помідори-чері — для прикрашання.

Зараз ви читаєте новину «Для салату знадобляться горіхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі