четвер, 10 січня 2008 14:10

Для пирога по-шотландськи треба вісім перепелиних яєць

Чернігівка Леся Мальцева, 28 років, рецепт пирога по-шотландськи дізналася від кума Миколи, який працює кухарем.

Відварює кілограм картоплі. У воду кладе лавровий лист і почищену цибулину. Додає масла, сметани — готує пюре. Перемелює 0,5 кг свинячої вирізки. У гусятниці обсмажує на олії жменьку цибулі, витягає її.

— Тоді вже можна і фарш класти. Так він не приставатиме до стінок, — пояснює господиня. — М"ясо можна порізати соломкою. Але з фаршем пиріг виходить добріший.

До обсмаженої свинини Мальцева додає дві дрібно порізані цибулини. Солить, перчить.

— Тепер робимо сам пиріг, — веде далі чернігівка. — На підсмажений фарш видавлюю пачку гірчиці "Торчин делікатна" з цілими зернятками. Зверху — шар картопляного пюре.

На терці Леся натирає 200 г твердого сиру. Викладає його четвертим шаром на картоплю. Зверху заливає пачкою майонезу.

— Ложкою робимо вісім заглибин і випускаємо в кожну перепелине яйце. Але дуже акуратно, щоб не подавити жовтки, — пояснює жінка.

Гусятницю зі стравою Леся ставить у розігріту духовку. Кришкою не накриває.

— Запікається хвилин десять, поки білок побіліє, а сир розплавиться, — говорить господиня. — Пиріг ділю так, щоб кожному гостю попало запечене перепелине яєчко.

Зараз ви читаєте новину «Для пирога по-шотландськи треба вісім перепелиних яєць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі