понеділок, 02 липня 2007 16:36

Для паельї беруть короткий рис

Для паельї беруть короткий рис

В Іспанії паелья — дуже популярна страва. Її готують на всі свята. Класичну паелью тушкують на відкритому вогні. Але можна приготувати і вдома на сковорідці. Вона буде готова за 40 хв.

На розігрітій пательні обсмажують до коричневого кольору кубики курячого філе у ложці оливкової олії. Додають дрібно нарізані цибулю, перець, розчавлений часник, паприку, 400 г рису з короткими зернами, три великі помідори без шкірки та шафран. Вливають бульйон, доводять до кипіння і тушкують, не прикриваючи кришкою, до готовності рису. Додають свіжий горох, мідії та креветки. Накривають кришкою  — доки приготуються морепродукти. Прикрашають лимоном і петрушкою. Рецепт паельї не жорсткий. Кожна господиня може додати у страву інші складники.

У київському ресторані "Семз Стейк Хаус" на вул. Жилянській відвідувачам пропонують паелью на грилі.

— Хвилин за 15–20 паелья буде готова, — каже офіціантка ресторану Ірина Ігрунова, 22 роки.

Паелью у "Семз Стейк Хаус" роблять із креветок, морських гребінців, кальмарів та білої морської риби групер.

— Усе маринуємо в білому вині й готуємо на грилі, — додає Ірина. — Подаємо паелью з рисом.

350 г страви у ресторані коштує 129 грн.

Зараз ви читаєте новину «Для паельї беруть короткий рис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі