У Євросоюзі заборонили готувати китайську качку по-пекінськи. Духовки в ресторанах не відповідають європейським нормам викиду чадного газу. У Лондоні десятки закладів харчування викреслили страву з меню.
У київському ресторані "Восток" на вул. Набережно-Хрещатицькій, 11 качку по-пекінськи подають за 30 хв.
— У нас найкраща в столиці качка по-пекінськи, — хвалиться працівник ресторану китайської та японської кухні Віталій. — Її заздалегідь маринують. Потім запікають у печі.
Качку подають цілою або ж зрізають із неї філе. М"ясо прикрашають огірками та цибулею. До страви додають 10 схожих на лаваш рисових млинців.
— Китайську страву подаємо з двома соусами — сливовим і квітково-імбирним, — додає Віталій.
Порція філе качки по-пекінськи коштує 488 грн. Ціла — на 50 дорожче.
У столичному ресторані "Лун Ван" на вул. Богдана Хмельницького, 26 шеф-кухар — китаєць. Національну качку по-пекінськи готує кілька днів.
— Для китайської страви спеціально вирощують нежирних качок, — пояснює адміністраторка Анна. — У птиці лише м"ясо й тонка шкірка. Наші жирнючі українські качки не підходять.
Качку по-пекінськи подають до столу за 20–30 хв. Птицю смажать у маслі, зрізають із неї м"ясо з хрусткою кірочкою. Інколи замовник просить подати тушку з кістками.
— Спочатку шеф-кухар вимочує качку в маринаді з травами дві доби. Цей секрет знає лише він, — продовжує. — Далі тушку запікає в спеціальній печі.
До страви в "Лун Ван" подають рисові млинці, огірок, цибулю-порей і соус із креветок. Порція на 400–450 г коштує 527 грн.
Коментарі