середа, 09 квітня 2008 15:02

Для голубців змішують картоплю з рисом

46-річна киянка Світлана Моргун не може відмовитися від улюбленої страви — голубців. У піст подруга Тетяна порадила їй приготувати пісні — з рису і картоплі.

— Вони мені навіть більше сподобалися, ніж м"ясні, — ділиться Світлана Сергіївна. Жінка на столичному ринку "Виноградар" купує листя молодої капусти по 7 грн/кг. — Тим паче це дешевше. М"ясо зараз 50 гривень за кілограм продають. А ходять чутки, що й усі сто буде!

Моргун варить продовгуватий рис. Окремо готує густе картопляне пюре. Для  засмажки на олії дрібно ріже цибулю і тре моркву. Потім змішує усе це у рівних пропорціях. Начинку солить, перчить, додає різних приправ.

— Загортаю, як звичайні голубці, у м"яке підварене листя, складаю у гусятницю, — веде далі господиня. — Верх змащую засмажкою з томатом, ллю трохи води. За 10 хвилин додаю кілька ложок сметани. Тоді голубці стають гарного помаранчевого кольору.

За півгодини подає страву до столу. Вона смачна і гарячою, і холодною без гарніру.

Киянка Ярослава, 28 років, рецепт пісних голубців записала під час перегляду телепередачі. Наступного дня вирішила їх приготувати.

Ходять чутки, що м"ясо по сто гривень буде

— Даша Малахова з "Інтера" не підвела — справді смачні голубці вийшли, навіть не сподівалася, — усміхається жінка. — Тепер готуватиму їх частіше.

Качан пекінської капусти Ярослава розділила на листки, зрізала потовщення і занурила на 5 хв. у киплячу воду. Поки вони хололи, залила окропом склянку гречки, накрила кришкою і залишила на півгодини.

— Порізала печериці та підсмажила їх із цибулею, — веде далі киянка. — Додала грецьких горіхів. Їх трохи подрібнила і підсмажила на сухій сковорідці. Це надало голубцям приємного горіхового смаку.

Для начинки змішала у каструлі напівготову гречку, гриби і горіхи. Посолила, поперчила і загорнула суміш у м"яке капустяне листя. На голубці поклала кружальця свіжого помідора і солодкого перцю, додала кілька ложок олії і залила теплою водою. За 20–30 хв. тушкування пісна страва готова.

— За рецептом треба брати савойську капусту. Та я її ні на ринку, ні в маркетах не знайшла, — виправдовується жінка. — А замість олії — ложку вершкового масла. Але все одно смачненькі голубці вийшли.

Зараз ви читаєте новину «Для голубців змішують картоплю з рисом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі