четвер, 03 січня 2008 17:40

Данута Лущай варить борщ із вушками

 

У родині 42-річної львів"янки Данути Лущай додержуються римо-католицької віри, Різдво святкують 25 грудня. Напередодні Лущаї зібралися на Святвечір. Господиня приготувала пісні страви — кутю, борщ із вушками, грибну підливу, наліпила вареників із картоплею та капустою, напекла пампушок із маком.

— На першу страву у нас подають борщ із грибними вушками, — розповідає Данута. — Варимо на грибному бульйоні. Додаємо картоплю, моркву, буряк і кисленьку борщову заправку. Окремо готуємо вушка. З пісного тіста маленькою скляночкою вирізаємо заготовки. Усередину кладемо перемелені на м"ясорубці гриби з підсмаженою цибулею та заліплюємо як вареник, а в кінці схоплюємо вушка докупи.

Борщ подають у горнятах, де плавають 3–4 вушка.

Окрім пісних страв, Данута запекла гуску, зварила холодець і зробила шубу з оселедцем. Усі ці страви родина їла вже на католицьке Різдво.

Зараз ви читаєте новину «Данута Лущай варить борщ із вушками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі