понеділок, 19 січня 2015 07:55

Чізкейк із пряженого сиру печуть три години

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.odamochka
  Чізкейк подають холодним до кави чи чаю. Прикрашають свіжими ягодами і листям м’яти. Можна полити джемом або шоколадом
Чізкейк подають холодним до кави чи чаю. Прикрашають свіжими ягодами і листям м’яти. Можна полити джемом або шоколадом

— У нас найсмачніший чізкейк у Києві, — каже Наталія Шкуліпа, 40 років, шеф-кухар ресторану "Борсук". — Готувати довго, але результат того вартий.

Робить десерт із сиру, який виготовляє сама з топленого молока. 3 л молока купує на ринку. Виливає в каструлю, доводить до кипіння.

— Ставлю томитися в духовку на п'ять годин при 130 градусах до коричневої скоринки. Це надасть сиру колір і смак. Відставляю молоко, щоб охололо до кімнатної температури. Додаю 700 грамів сметани 25-відсоткової жирності. Вкутую теплою ковдрою і відставляю на ніч. До ранку виходить ряжанка. Ставлю її на парову баню. Чекаю, поки почне з'являтися сироватка. Це відділяється вода. Як охолоне, підвішую сир у марлі, поки не стече. Ставлю під прес на п'ять годин. Виходить 800 грамів сиру.

Для коржа бере по 100 г пісочного печива й вершкового масла. Печиво перебиває в блендері чи качалкою до пісочної крихти. Зсипає в миску й додає масло кімнатної температури. Перемішує до однорідної маси. У роз'ємній формі тоненьким ша­ром ­робить корж. Ставить у духовку ­­­­на 10–15 хв при 180°C. Тісто можна вважати готовим, як тільки схопилося.

— Для начинки беру сир, три жовтки та ще три яйця. Зайві білки роблять тісто рідким, і крем не виходить. Додаю 300 грамів цукру, три столові ложки крохмалю, пачку ванільного цукру і 200 грамів 30-відсоткових кондитерських вершків. Усе це збиваю. Складність чізкейку в тому, що сирна маса має здатність зверху лопатися. Ми довго експериментували з температурами. З'ясували, що оптимальний варіант — 3-3,5 години при 100 градусах. Буде ідеальний і не полопається. Головне, щоб там і охолов. Як постояв хвилин 20, дістаю з духовки. Як нема часу так довго запікати, ставте на півтори ­години на 150 градусів.

Зараз ви читаєте новину «Чізкейк із пряженого сиру печуть три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі