45-річна Наталія Шкуратенко з міста Яготин Київської області готує салат "Соняшник". Жінка вважає цю страву дешевшою та смачнішою за салат олів"є.
— Якось на роботі поскаржилася колегам, що мені набрид салат олів"є. Що не свято, то всі ним і частують, — каже Наталія Іванівна. Жінка працює касиром у аптеці. — Мені колега рецепт "Соняшника" розказала.
На страву жінка дрібно ріже цибулю та моркву. Смажить овочі 10 хв. Висипає їх у сито й зціджує олію. У круглій тарілці викладає шарами цибулю та моркву, варене яйце, майонез, крабові палички (кубиками), шпроти (кожну рибку ріже на три частини), знову яйце, цибулю з морквою та майонез. Посипає кукурудзою і натертими жовтками.
— Тарілку можна прикрасити чорними ікринками — вони нагадуватимуть насіння соняшника. А як по краю встромити чіпси — будуть пелюстки, — каже господиня.
2 морквини, 2 цибулини, 5 яєць, банка шпротів, упаковка "крабових паличок", банка консервованої кукурудзи, маленька пачка чіпсів, пачка майонезу
Коментарі