Киянка Олександра Власнюк, 52 роки, любить частувати рідних смачними стравами. Червоне сало — одна з фірмових. Рецепт привезла з Закарпаття. Там має родичів по матері.
— Купую півкілограма просоленого або копченого сала, — розповідає жінка. — Заливаю холодною водою й варю годину на малому вогні, щоб стало пом"якшим.
Тим часом Олександра Михайлівна чистить головку часнику, висипає в тарілку молотий солодкий червоний перець.
— Раніше до столиці його майже не привозили. Нам родичі передавали з Закарпаття. Там люблять угорську кухню, де шанують солодкий червоний перець, — розповідає Власнюк.
Відвареному салу господиня дає трохи охолонути. Потім шпигує його часником та змащує сантиметровим шаром червоного перцю. І ставить у холодильник на дві години.
Охолоджену страву нарізають тоненькими довгими шматками. Подають як холодну закуску.
Коментарі