— Фарширований перець називаю швидкими голубцями. На них не треба обрізати капусти, парити її та ще й ліпити. Змішала фарш, начинила перці й готово, — розповідає Ганна Зеленько, 40 років, із селища Кочеток Харківської області. — Я раніше їх тільки тушкувала, а зараз ще й запікаю.
Миє 1 кг болгарського перцю. Зрізує верхівки та очищує від насіння. Промиває холодною водою та розрізує надвоє. Ставить варитися рис. Наливає в каструлю 1 л води. Коли закипить, сипле дві склянки рису. Варить до готовності.
— Робила не з рисом, а з пшоном. Теж смачно, але пшоно сухіше за рис. У нього треба більше шкварок чи шматок сала до м'яса перекрутити.
На дошці дрібно ріже цибулину. Обсмажує до золотистого кольору, додає 0,5 кг фаршу. Солить і перчить за смаком. Начинку перемішує й смажить 15 хв. Змішує із рисом, начиняє половинки перцю. Викладає на змащене олією деко. Ставить пектися 40 хв. при температурі 180°C.
— За 10 хвилин до закінчення випікання, посипаю 200 грамами натертого твердого сиру. Від нього на перці утворюється хрустка скоринка.
Виймає перець із духовки. Подає як основну страву. У ній поєднані м'ясо і гарнір.
— Також роблю закусочні перці. Начинаю їх гострим сиром. Для цього змішую твердий сир із домашнім коров'ячим.
Зрізує верхівки у 1 кг перцю, чистить від насіння. Змішує по 200 г м'якого та твердого натертого сиру. Додає 3 ст. л. розм'якшеного вершкового масла та три зубці товченого часнику. Перемішує до однорідної маси. Сипле 100 г волоських горіхів і пучок дрібно порізаної зелені. Ще раз перемішує, щільно начиняє підготовлені перці. Викладає їх у миску. Ставить у холодильник на 1 год. Тоді розрізує на кільця й подає до столу.
Коментарі