понеділок, 19 серпня 2019 07:31

Болгарський перець фарширують гострим сиром

Автор: ФОТО З САЙТА depositphotos.com
  За десять хвилин до закінчення випікання фаршировані перці, посипають натертим сиром. Так утворюється хрустка скоринка
За десять хвилин до закінчення випікання фаршировані перці, посипають натертим сиром. Так утворюється хрустка скоринка

— Фарширований перець називаю швидкими голубцями. На них не треба обрізати капусти, парити її та ще й ліпити. Змішала фарш, начинила перці й готово, — розповідає Ганна Зеленько, 40 років, із селища Кочеток Харківської області. — Я раніше їх тільки тушкувала, а зараз ще й запікаю.

Миє 1 кг болгарського перцю. Зрізує верхівки та очищує від насіння. Промиває холодною водою та розрізує надвоє. Ставить варитися рис. Наливає в каструлю 1 л води. Коли закипить, сипле дві склянки рису. Варить до готовності.

— Робила не з рисом, а з пшоном. Теж смачно, але пшоно сухіше за рис. У нього треба більше шкварок чи шматок сала до м'яса перекрутити.

На дошці дрібно ріже цибулину. Обсмажує до золотистого кольору, додає 0,5 кг фаршу. Солить і перчить за смаком. Начинку перемішує й смажить 15 хв. Змішує із рисом, начиняє половинки перцю. Викладає на змащене олією деко. Ставить пектися 40 хв. при температурі 180°C.

— За 10 хвилин до закінчення випікання, посипаю 200 грамами натертого твердого сиру. Від нього на перці утворюється хрустка скоринка.

Виймає перець із духовки. Подає як основну страву. У ній поєднані м'ясо і гарнір.

— Також роблю закусочні перці. Начинаю їх гострим сиром. Для цього змішую твердий сир із домашнім коров'ячим.

Зрізує верхівки у 1 кг перцю, чистить від насіння. Змішує по 200 г м'якого та твердого натертого сиру. Додає 3 ст. л. розм'якшеного вершкового масла та три зубці товченого часнику. Перемішує до однорідної маси. Сипле 100 г волоських горіхів і пучок дрібно порізаної зелені. Ще раз перемішує, щільно начиняє підготовлені перці. Викладає їх у миску. Ставить у холодильник на 1 год. Тоді розрізує на кільця й подає до столу.

Зараз ви читаєте новину «Болгарський перець фарширують гострим сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі