четвер, 25 жовтня 2007 14:09

Банани загортають у вафлі з вершками

Киянка Ірина Шумик, 27 років, на день народження матері почастувала гостей банановим десертом зі збитими вершками.

— Уперше скуштувала його в подруги. Випитала рецепт і собі, — ділиться Ірина.

Десерт вона готує за кілька годин до приходу гостей, щоб вафлі просякли вершками, але не були занадто м"якими. Банани купує невеликі. Спочатку змішує вершки з цукром і ставить на годину в холодильник.

— Холодні краще збиватимуться, а цукор розтане й не хрумтітиме на зубах, — пояснює Шумик. — Замість цукру можна всипати цукрової пудри. Це навіть краще. Вони мають бути в міру солодкими.

Охолоджені вершки жінка збиває міксером 7–10 хв. Суміш гусне, тримається хвилями. Ними Ірина змащує квадратні коржі для вафельного торта, куплені в магазині. Шар крему — завтовшки сантиметр.

— Вершків не шкодуйте — смачніше буде, — радить вона. — Намащений корж залишаю на кілька хвилин. Доки маститиму наступні, вафля розм"якне й добре загортатиметься.

На край коржа Ірина кладе очищений банан, скручує в рулет. Потім розрізає на три частини і викладає на велику таріль.

— Пильнуйте, щоб шматочки десерту не торкались один одного, — поправляє вафлю. — Злипнуться — дертимуться на клапті. Першого разу у мене трапилась така оказія. Склала рулети один на один. А вони злиплися в глевтяк. Розрізала його ножем. Але родичі все поїли, ще й нахвалювали.

Зараз ви читаєте новину «Банани загортають у вафлі з вершками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі